Вправи корисні для серця та судин

Вправи корисні для серця та судин

Турбота про серце - це важлива частина підтримки міцного здоров’я та високої якості життя. Від здорового серця залежить не тільки те, чи зможете ви активно й весело жити, а й довголіття в цілому. Є певні вправи, які будуть лише сприяти цьому.

За даними Американської кардіологічної асоціації (AHA), кожна доросла людина повинна виконувати аеробні вправи помірної інтенсивності протягом мінімум 150 хвилин щотижня.

Кардіолог Мері Бренч розповіла, що регулярні фізичні вправи - чудовий спосіб запобігти хворобам серця.

Біг

Біг для деяких людей може бути шкідливим для суглобів. Швидка ходьба є чудовою альтернативою. Біг і ходьба збільшують частоту серцевих скорочень і артеріальний тиск, забезпечуючи кондиціонування серцево-судинної системи. Після хорошої пробіжки або ходьби пульс і артеріальний тиск знижуються, але ендорфіни збільшуються. Чергування бігу з ходьбою - чудовий спосіб випробувати своє тіло.

Плавання

Басейн призначений не лише для того, щоб охолодитися в спекотний  день. Плавання може забезпечити чудове тренування серцево-судинної системи. Прохолодна вода підтримує температуру вашого тіла, але частота серцевих скорочень і артеріальний тиск все одно збільшуються, сприяючи користі для серця. Крім того, опір у воді також опрацьовує м’язи.

Танці

Танці - чудовий спосіб тренування, оскільки ними зручно займатися у себе вдома чи в студії. Також танці під час прибирання - чудовий спосіб спалити калорії після їжі.

Йога і медитація

Регулярні заняття йогою не лише корисні для зняття стресу, а також можуть бути видатним кардіотренуванням і спалювачем калорій. Йога та медитація - це види вправ, які можуть допомогти збалансувати тіло, душу та розум.

Читайте також