Секрети довголіття: ягоди мають бути у раціоні кожного, кому 60+
Для людей, яким понад 60 років варто до свого щоденного раціону додати ягоди. Вони не лише смачні, а й сприяють довголіттю та життю без хвороб.
Регулярне вживання ягід може зміцнити імунітет, захистити організм від вікових захворювань і навіть покращити настрій. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які допомагають підтримувати серцево-судинну систему, покращують роботу мозку та сприяють збереженню гострого зору.
Було проведено безліч досліджень, які підтвердили їхню користь особливо для людей у віці 60 років і старше, зазначає дієтологиня Тейлор Янулевич.
Ягоди - користь для людей, старших за 60
Багаті на антиоксиданти.
Мають вирішальне значення для захисту вашого організму від запалення - головного винуватця старіння і багатьох хронічних захворювань.
Підтримують здоров'я мозку.
Когнітивна функція - це те, що перебуває на першому місці для дорослих, старших за 60 років, і ягоди чудово підходять для підтримання гостроти розуму; у нещодавньому дослідженні вчені підтвердили гарний вплив ягід на роботу мозку.
Покращують здоров'я серця.
Антиоксиданти в ягодах можуть бути корисними і для нашого серця; одне з досліджень показало, що журавлинний і вишневий соки можуть допомогти знизити кров'яний тиск, що корисно для здоров'я серця.
Багаті на клітковину.
Ягоди є чудовим джерелом харчових волокон, які допомагають травленню: запобігають закрепам і сприяють здоров'ю кишечника.
Нещодавнє дослідження засвідчило, що в людей віком за 60 років, які їли більше клітковини у своєму раціоні, покращилися певні компоненти роботи мозку.
Наповнені вітамінами і мінералами.
Це вітамін С, вітамін К і фолієва кислота - всі вони відіграють важливу роль у здоров’ї кісток, обміні речовин і загальній клітинній функції.