Секрети довголіття: ягоди мають бути у раціоні кожного, кому 60+

Секрети довголіття: ягоди мають бути у раціоні кожного, кому 60+

Для людей, яким понад 60 років варто до свого щоденного раціону додати ягоди. Вони не лише смачні, а й сприяють довголіттю та життю без хвороб.

Регулярне вживання ягід може зміцнити імунітет, захистити організм від вікових захворювань і навіть покращити настрій. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які допомагають підтримувати серцево-судинну систему, покращують роботу мозку та сприяють збереженню гострого зору.

Було проведено безліч досліджень, які підтвердили їхню користь особливо для людей у віці 60 років і старше, зазначає дієтологиня Тейлор Янулевич.

Ягоди - користь для людей, старших за 60

Багаті на антиоксиданти.

Мають вирішальне значення для захисту вашого організму від запалення - головного винуватця старіння і багатьох хронічних захворювань.

Підтримують здоров'я мозку.

Когнітивна функція - це те, що перебуває на першому місці для дорослих, старших за 60 років, і ягоди чудово підходять для підтримання гостроти розуму; у нещодавньому дослідженні вчені підтвердили гарний вплив ягід на роботу мозку.

Покращують здоров'я серця.

Антиоксиданти в ягодах можуть бути корисними і для нашого серця; одне з досліджень показало, що журавлинний і вишневий соки можуть допомогти знизити кров'яний тиск, що корисно для здоров'я серця.

Багаті на клітковину.

Ягоди є чудовим джерелом харчових волокон, які допомагають травленню: запобігають закрепам і сприяють здоров'ю кишечника.

Нещодавнє дослідження засвідчило, що в людей віком за 60 років, які їли більше клітковини у своєму раціоні, покращилися певні компоненти роботи мозку.

Наповнені вітамінами і мінералами.

Це вітамін С, вітамін К і фолієва кислота - всі вони відіграють важливу роль у здоров’ї кісток, обміні речовин і загальній клітинній функції.

Читайте також