Магнітні бурі на 9-15 вересня

Магнітні бурі на 9-15 вересня

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі різноманітною. Складається враження, що вона намагатиметься продемонструвати нам увесь спектр своєї багатогранності - від штормів на Всесвітньому світилі до днів зі слабким рівнем напруженості

Розпочнеться тиждень, як передбачають астрофізики, зі штормової події на Сонці. Відтак у цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від погіршення зору та слуху, утруднення мови та мислення. Услід за ним, 10 вересня, очікується день із сильним геомагнітним збуренням, який, за передбаченнями учених, у осіб чутливих до впливу магнітосфери, може спровокувати запаморочення та нудоту, порушення балансу та координації.

Помірного рівня геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 12, 15 вересня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати безсоння та неприємні сновидіння, підвищену чутливість до електромагнітних випромінювань, стомлюваність та слабкість, зниження імунітету.

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженості прогнозують на 11, 13, 14 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від підвищеної дратівливості та агресивності, зниження самооцінки та впевненості, головного болю та запаморочення, підвищеної чутливості до змін атмосферного тиску, посилення хронічних захворювань, зниження працездатності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також