Щоб не здувався живіт

Щоб не здувався живіт

Така проблема досить поширена.

Якщо вона виникає часто, то є сенс звернутися по допомогу до лікаря. Проте якщо причиною цього неприємного відчуття є не медичні негаразди, то можна постаратися її уникнути зміною звичок. Отож що може допомогти знизити ризик здуття живота?

Ретельне пережовування їжі

Коли недостатньо пережована їжа потрапляє у шлунок (людина «наковтується»), то шлунково-кишковий тракт не може ефективно перетравити її, і вона у такому стані потрапляє в кишечник. Щоб оптимізувати процес перетравлення, слід їсти маленькими порціями, ретельно та повільно пережовуючи.

Їсти невеликими порціями

Замість того, щоб насититися трьома великими порціями на день, бажано їсти невеликими порціями через регулярні проміжки часу.

Непереносимість їжі також може бути причиною частого здуття живота

Для того, щоб з’ясувати, чи вона є, слід вести щоденник харчування, де записувати, що їсте та п'єте. Тоді можна зробити висновок, що саме з їжі спричиняє здуття живота.

Не вживати алкоголю

Спиртні напої можуть спричинити запалення й подразнення слизової оболонки шлунка, що призведе до здуття живота.

Кинути курити

Ця шкідлива звичка також може спричинити не лише здуття, а й інші неприємні симптоми у шлунково-кишковому тракті, зокрема закреп і біль у животі.

Обережно з клітковиною

Продукти з високим вмістом клітковини в раціон слід вводити повільно й поступово. За надмірної її кількості шлунка важко впоратися з перетравленням їжі.

Читайте також