Магнітні бурі на 5 — 11 серпня

Магнітні бурі на 5 — 11 серпня

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі нестабільною. У ній переважатимуть дні із помірним рівнем геомагнітної насиченості магнітосфери Землі. Не минеться також без днів зі слабким та сильним рівнем геомагнітних збурень

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують лише 7, 8 серпня. У цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати зниження працездатності, розлади рівноваги та координації рухів.

Помірний рівень геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 5, 9, 10, 11 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати погіршення діяльності імунної функції, вплив на репродуктивну систему та на електронні пристрої і системи комунікації, посилення болю в суглобах та м’язах, порушення сну.

Сильного геомагнітного збурення, за передбаченнями учених, слід очікувати 6 серпня. У цей день у людей з хронічними захворюваннями можливе посилення больових відчуттів.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки і стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також