Магнітні бурі на 16 — 22 вересня

Магнітні бурі на 16 — 22 вересня

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості, своєрідним поділом яких, до певної міри, стане день із сильним геомагнітним збуренням

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженості прогнозують на 16, 17 та 21 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від сонливості, порушення травлення та апетиту, погіршення фізичної витривалості, підвищеної тривожності, запаморочення та підвищеної чутливості до змін атмосферного тиску, а також від підвищеної дратівливості та порушення емоційної рівноваги.

Помірного рівня геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 18, 20 і 22 вересня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати головний біль, слабкість та дратівливість, зниження психічної стабільності, погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості, запаморочення і почуття нестабільності.

А під час сильного геомагнітного збурення, яке, за передбаченнями учених, станеться 19 вересня, особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть потерпати від втрати рівноваги та координації, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищеної втомлюваності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також