Газована вода може змінити поведінку

Газована вода може змінити поведінку

Споживання газованої води у великих кількостях викликає проблеми з концентрацією уваги у дітей. Про це свідчать результати дослідження, проведеного вченими з Колумбійського університету в Нью-Йорку.

Як показало дослідження, будь-який зі звичайних компонентів солодкої газованої води може змінювати поведінку дітей. Зокрема, причиною агресивної поведінки може бути кофеїн, оскільки він порушує сон і підвищує занепокоєння.

Також експерти досліджували поведінку майже трьох тисяч п’ятирічних дітей з 20 великих американських міст. При цьому 43% дітей випивали порцію газованої як мінімум раз на день, і 4% - чотири і більше. Фахівці виключили інші фактори, які могли б негативно вплинути на поведінку дітей.

Під час експерименту з’ясувалося, що кількість випитої газованої води прямо пропорційна зростанню агресивності: діти, які випивають чотири порції газованої води, ламали чужі іграшки, билися і не могли зосередити свою увагу на чомусь одному.

Вчені також стверджують, що пристрасть до солодких газованих напоїв може сприяти розвитку серцево-судинних захворювань, раку підшлункової залози, діабету і навіть утворенню каменів у нирках.

Читайте також