Звідки беруться камені у нирках?

Звідки беруться камені у нирках?

Дієта, надмірна маса тіла, деякі захворювання, а також певні добавки та ліки є одними з багатьох причин утворення конкрементів у нирках. Часто камені утворюються, коли сеча стає концентрованою, що дозволяє мінералам кристалізуватися та злипатися

Лікарі кажуть, що камінь у нирці зазвичай не викликає симптомів, доки він не переміститься всередині нирки або не пройде в один із сечоводів.

Про те, що є камінь у нирці, людина може відчути сильний різкий біль у боці, спині, під ребрами. Також біль може віддавати в нижню частину живота і пах. Це також може бути хвилеподібний біль, інтенсивність якого коливається.

Окрім того, хворий може відчувати біль або відчуття печіння під час сечовипускання, а сеча — каламутна рожева, червона або коричнева.

Ще можна назвати такі симптоми: постійну потребу в сечовипусканні, нудоту і блювання, лихоманку та озноб (за наявності інфекції).

Відходження конкрементів може бути досить болісним, але камені зазвичай не завдають шкоди, якщо їх вчасно розпізнати. Тому за появи симптомів сечокам’яної хвороби слід одразу звертатися до терапевта.

Читайте також