Магнітні бурі на 30 вересня — 6 жовтня

Магнітні бурі на 30 вересня — 6 жовтня

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженості прогнозують на 30 вересня, 1, 4, та 6 жовтня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від посилення больових відчуттів у людей з хронічними захворюваннями, зниження працездатності та продуктивності, впливу на електронні пристрої та системи комунікації, підвищеної дратівливості та нервозності, зниження концентрації уваги.

Помірного рівня геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 2, 3 і 5 жовтня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати розлади рівноваги та координації рухів, можливі ефекти впливу на репродуктивну систему, підвищену дратівливість та нервозність, зниження концентрації уваги.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також