Секрет вічної молодості

Секрет вічної молодості

Згідно зі східними вченнями, секретом вічної молодості вважають гарячу воду. Не окріп, не теплу, а воду температури 40?45°С. А найгірше, що може зробити людина для свого організму, це пити холодну воду чи напої з льодом, пише Високий замок

Тибетські лікарі впевнені, що склянка гарячої води зранку натще продовжує життя на 10 років! Гаряча вода заглушує елемент вогню — шлунок і вбиває мікробів, що накопичилися в ньому за ніч.

У Китаї з дитинства навчають дітей випивати перед їдою підігріту воду. Навіть у кафе та ресторані, перш ніж принести клієнту замовлення, йому подають чашку гарячої води.

Аюрведа стверджує, що склянка теплої води після пробудження допоможе позбутися мігрені, підвищеного тиску, анемії, ожиріння, артриту та інших хвороб. Безумовно, здоровий глузд у цих твердженнях є. Від холодної води організм не прокидається, а відчуває шок і включає сигнали, спрямовані на підігрів води до оптимальної температури — внутрішньої температури тіла. Іншими словами, в органах травлення виникає спазм судин, і щоб захистити стінки шлунка і стравоходу, виробляється більше слизу, отже травлення сповільнюється. Одночасно зі спазмом шлунка виникає спазм жовчного міхура та утворюється застій жовчі. Замість поглинання поживних речовин тіло витрачає енергію на регулювання температури. Це не найкращий спосіб спалювати калорії, швидше, навпаки, один із найгірших.

Пити гарячу воду на повний шлунок нема рації. Це краще робити вранці, натще. Склянка такої води розслабить мускулатуру травних органів, очистить стінки шлунка від залишків їжі та шлункового соку та нормалізує кислотно-лужний баланс. Завдяки склянці гарячої води зранку налагоджується обмін речовин, очищується кров та посилюються процеси детоксикації тіла через шкірні покриви, нирки та лімфатичну систему. Поліпшується відтік жовчі, організм поступово прокидається, а система травлення запускається дуже м’яко, без шоку і перевантажень.

Результатом такої щоденної ранкової процедури буде чиста шкіра, без жирного блиску та прищів, раптове зниження ваги без будь-яких зусиль та нормалізація артеріального тиску.

Підігрівайте щоранку чашку води і випивайте повільно, малими ковтками. Не поспішайте снідати, почекайте з їжею близько 20 хвилин.

Читайте також