Продукти, які не слід розігрівати

Продукти, які не слід розігрівати

Деякі страви потрібно з'їдати відразу і викидати залишки, бо під час розігрівання в них утворюються токсичні речовини

Як зазначають медики, в першу чергу ця рекомендація стосується дуже популярної у всьому світі страви — омлету. За повторної термічної обробки в ньому утворюються токсини і канцерогени, які можуть призвести до розвитку онкології. Це стосується будь-яких страв з яєць: іноді їх додають як начинку для бутербродів, перемішуючи її, наприклад, із сиром і розігріваючи. Розігріті яйця стають токсичними.

Шпинат, який так корисний і цінується у правильному харчуванні, втрачає всю свою привабливість, якщо його розігріти. Але тут інший процес — нітрати в ньому внаслідок повторного нагрівання перетворюються в нітрити й нітрозаміни, що може бути дуже небезпечним для здоров’я. Те ж стосується і селери.

Гриби. Незважаючи на високий вміст білка і амінокислот, вони часто погано засвоюються. А якщо ще й підігрівати вчорашнє ризото, білок в грибах змінює свою структуру, що може призвести до болів у шлунку і здуття живота.

Читайте також