Поради за зниженого тиску

Поради за зниженого тиску

Якщо людина потерпає від знесилення, млявості, головного болю й має тенденцію до зниження тиску, натуропатична медицина рекомендує таке:

* відновити сили та стабілізувати тиск допомагає маточне молочко. Тож корисно провести курс оздоровлення препаратами, які його містять. Зокрема, можна протягом місяця розсмоктувати апілак: по 2 таблетки двічі-тричі на день;

* знижений тиск часто пов’язаний зі слабкістю серцевого м’яза. Проста гімнастика сприяє зміцненню серця та нормалізації тиску. Йдеться насамперед про ходьбу на місці (можна й не на місці). Ступати потрібно з п’ятки на носок. І одночасно, в такт ногам, стискати й розтискати кулаки. Цю вправу треба виконувати щонайменше 15 хвилин на день. Новачкам можна починати з 5 хвилин, поступово збільшуючи час;

* у разі зниженого тиску рекомендовано вживати відвар татарнику колючого, який посилює серцеві скорочення, тонізує організм за гіпотонії та допомагає при серцевій слабкості. Столову ложку трави залити 250 мл окропу, прокип’ятити протягом хвилини, настояти годину, процідити. Пити по 2 столові ложки тричі на день за 10-15 хвилин до їди. Курс 2-3 тижні.

Протипоказання: серцево-судинні захворювання (гіпертонія та супутні хвороби — аритмія, тахікардія тощо), вагітність, лактація. Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем.

Читайте також