Наскільки небезпечний “прихований омікрон” COVID-19

Наскільки небезпечний “прихований омікрон” COVID-19

Мутація коронавірусу, відома як “прихований омікрон”, нині викликає понад третину нових випадків захворювання на омікрон у всьому світі, але вчені досі не знають, як він може вплинути на майбутнє пандемії.

Дослідники поступово розкривають інформацію про цей штам з кодовою назвою BA.2, і в той же час з побоюванням спостерігають, як він стає все більш поширеним. Цього тижня технічна консультативна група Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендувала органам охорони здоров’я стежити за цим штамом уважніше.

 

Перші дослідження показують, що він поширюється швидше, ніж оригінальний омікрон, і в окремих випадках може викликати захворювання у людей, навіть якщо вони вже перенесли інфекцію омікрону. Існують суперечливі дані про те, чи викликає він тяжкі захворювання, але вакцини проти нього, схоже, настільки ж ефективні.

 

Загальна кількість випадків захворювання знижується в деяких місцях, де цей варіант стає все більш поширеним, що дає деяку надію на те, що ця версія вірусу не призведе до різкого стрибка захворюваності, на даний момент дослідники намагаються дізнатися більше.

Читайте також