Як навчитися швидко засинати

Як навчитися швидко засинати

Зараз все більше потрібна концентрація, але й розслаблятись забувати непотрібно. Організм добре функціонує, коли людина сама може регулювати ці процеси.

Інформація довкола нас напружує дуже швидко. Звичні чай та кава додатково розгойдують нервову систему. Але не багато хто з нас вміє швидко досягти стану розслаблення.

Однак є спеціальна техніка дихання, яка допомагає знижувати занепокоєння. Її ж можна застосовувати і для того, щоб заснути досить швидко.

безсоння, вважаємо овечок

Ця техніка – не анестезія, що вирубує з першого удару та наповал. Вона вимагає тривалих та постійних тренувань, щоб виробити у тілі рефлекси на заспокоєння. Як би там не було, навіть новачкам ця техніка допоможе зменшити стрес і скоротити час засинання.

Для початку помістіть кінчик вашої язика на піднебіння, на виступ за передніми верхніми зубами. Потім, із закритим ротом, вдихніть через ніс на 4 рахунки, затримайте дихання на 7 секунд і потім протягом 8 секунд голосно видихніть, видаючи свистячий звук. Уважно стежте за мовою – вона завжди має бути на місці. Без перерви повторіть цю вправу кілька разів.

У цій техніці швидкість дихання не є важливою, головне – це зберігати пропорцію  етапів 4:7:8

Ефект розслабленості та спокою, викликаний цією вправою, з часом та практикою значно посилиться.

Доктор Ендрю Вейл, професор та автор бестселерів, каже:

Щоб отримати найбільшу вигоду з цієї техніки, треба виконувати вправу хоча б двічі на день протягом восьми тижнів. Через місяць після початку тренувань вправу слід виконувати у вісім повторень.

Ця техніка застосовується для зниження стресу, занепокоєння і навіть бажання покурити та з'їсти щось шкідливе. Наступного разу, коли щось засмутить і спробує збити з ніг, зупиніться на секунду, розслабтеся, виконайте вправу і лише потім реагуйте на ситуацію. Ви будете здивовані своїм спокоєм та ясністю думки. Як уже було згадано, ця техніка допомагає ще швидко заснути вночі.

Причини такого ефекту прості. Як ми знаємо, під час хвилювання наше дихання частішає, проте це працює і у зворотний бік – часте і поверхневе дихання може викликати почуття стресу. Кисень, звичайно ж, необхідна складова здорового тіла та розуму, проте також важливо ще й як ми дихаємо.

Як і все в цьому світі, ця техніка вимагає часу та практики для досягнення найвищих результатів, але якщо ви готові присвятити всього хвилину на день на виконання цієї вправи, ви будете вражені, наскільки легко можна контролювати свій емоційний стан.

Читайте також