Магнітні бурі на 22 — 28 січня

Магнітні бурі на 22 — 28 січня

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, заключний тиждень січня не повинен створити нам особливих геомагнітних випробувань. Хоча й цілковитого спокою теж не подарує.

У перший його день очікується ледь помітне підвищення геомагнітного тла, що не повинні відчувати навіть метеозалежні особи. У наступні три дні (23-25 січня) магнітосфера через інтенсифікацію сонячного впливу почне активніше впливати на людство.

Учені прогнозують на цей час штормову подію на сонці, через яку й зросте рівень геомагнітного впливу до середнього і, можливо, навіть вище. Тож його вплив на собі відчують не лише ті, у кого висока метеочутливість. 26 січня жодних збурень магнітосфери не передбачається. А ось 27-го слід очікувати ще одного спалаху геомагнітної активності. Мають пильнувати себе, зокрема, сердечники, адже день загрожує аритмією та підвищенням кров’яного тиску.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте воду та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також