Обнімайтеся частіше

Обнімайтеся частіше

Зима — це пора холодних вітрів, снігу і морозів. Кілька порад тим, кому доводиться довго перебувати на холоді.

Мороз діє на наш організм так само, як і стрес. Якщо стрес трапляється взимку, ймовірність замерзнути зростає. Тому важливо навчитися розслаблятися. Найпростіше це робити з допомогою глибоких вдихів-видихів.

Не виходьте взимку на вулицю голодні.

Їжа — це енергія, більша її частина йде на обігрів нашого тіла. До речі, холодної пори можна з’їдати на 400 калорій більше. У пригоді стануть горіхи, м’ясо, овочі, сир, банани, курага і спеції (кориця, імбир, тмин, часник).

Гарячі напої у холоднечу люблять усі.

Трав’яний чай з імбиром не тільки зігріє, а й поліпшить настрій, посприяє розслабленню. Справжнім зимовим напоєм є гарячий шоколад. Ще один рецепт: до яблучного соку додайте кориці і підігрійте його. На свіжому повітрі також добре зігрівають грог і глінтвейн.

Взимку частіше робіть масаж рук і ніг, адже саме вони замерзають першими.

Влаштовуйте сеанси ароматерапії: до будь-якого крему для ніг додавайте кілька крапель ефірної олії (імбир або шавлія). Якщо плануєте перебувати на вулиці тривалий час, наклейте на плечі гірчичний пластир. Тоді кров швидко припливатиме до шкіри, даруючи відчуття тепла. І насамкінець.

Частіше притуляйтеся до коханої (коханого).

Вчені довели, що навіть коли ми просто дивимося на фото рідної людини, то відчуваємо приплив тепла. Тож обнімайтеся, грійте один одного, і холод вам буде нестрашний.

 

Читайте також