Їсти зелений горошок треба частіше
Цей продукт містить майже 7% щоденної потреби заліза. У 100 грамах зеленого горошку криється 8,6 грама білка та 8,8 грама клітковини, роблячи його не лише поживним, а й насиченим
Крім того, зелений горошок є цінним джерелом вітамінів групи В, К, С і фолієвої кислоти.
Важливим плюсом цього продукту є наявність антиоксидантів — лютеїну та зеаксантину, які благотворно впливають на здоров’я очей. Одна порція цього овочу покриває сім відсотків добової норми мікроелемента.
Однак варто пам’ятати, що надлишок вживання горошку може викликати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, оскільки він може спричинити здуття та інші неприємні відчуття.
Важливо зазначити, що поживна цінність зеленого горошку практично не втрачається за будь-якого способу його приготування: свіжого, замороженого або консервованого.
Фахівці закликали не забувати про важливість різноманітного і збалансованого харчування, де зелений горошок посяде заслужене місце.