Фрукт хорошого настрою

Фрукт хорошого настрою

Апельсин підвищує імунітет, виводить токсини і поліпшує зір.

«Вітамінна шкатулка», «китайське яблуко», «сонячний фрукт»… Якими тільки епітетами не нагороджували яскраво-помаранчевий плід — апельсин.

З найдавніших часів апельсин застосовували для лікування багатьох захворювань і профілактичного зміцнення здоров’я. Нарівні з лимоном і грейпфрутом в апельсині повно корисних вітамінів, кислот, вуглеводів і клітковини, що важливо взимку і навесні, коли в організмі значна нестача вітамінів.

За регулярного вживання апельсиновий сік задовольнить потреби організму у вітаміні С і допоможе не лише підвищити імунітет, а й зміцнити слабкі ясна. За підвищеної температури тіла апельсиновий сік також є чудовим жарознижувальним засобом.

Ще з давніх часів лікарі рекомендували апельсини як найкращий засіб від грипу і фурункулів. Третина склянки апельсинового соку, випитого через 20 хв. після їди, поліпшить діяльність кишечнику і позбавить закрепів. Крім цього, апельсиновий сік — чудовий засіб для підвищення апетиту. Тому його настійно рекомендують додавати у раціон особам з недостатньою вагою, ослабленим тривалою хворобою.

Апельсини мають очисні властивості і допомагають виводити з організму токсини.

За результатами досліджень американських вчених, якщо регулярно їсти апельсини, то знижується ризик втрати зору у літньому віці на 60%.

Апельсини допомагають нормалізувати рівень холестерину. Фруктоза у складі цитрусових добре тонізує і відновлює втрату енергії. Тому апельсини рекомендується їсти тим, хто активно займається спортом і розумовою діяльністю. Крім цього, багатий склад вітамінів і мікроелементів цього фрукта сприяє позбавленню від стресу і нормальній роботі нервової системи.

У апельсинах чимало антиоксидантів, які сприяють захисту шкіри від вільних радикалів, що спричиняють старіння. Вітамін С допоможе зробити шкіру підтягнутою і сприятиме виробленню колагену. Якщо хочете бути якомога довше молодими і красивими — їжте апельсини!

Не можна не згадати й про ефірні олії, що є в шкірці апельсина. Помічено, що вдихання апельсинових ефірних олій підвищує настрій і благотворно впливає на емоційний стан.

Апельсини не можна вживати людям з гастритом з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка, розладами кишечнику.

Природа створила апельсин вже поділеним на часточки, тому і їсти його краще часточками, а не розрізаючи ножем. Чим менше контакту з металом, тим більше користі для організму від диво-фрукта.

Читайте також