До свого раціону включіть зелені овочі

До свого раціону включіть зелені овочі

Зелені овочі отримують свій характерний відтінок завдяки хлорофілу, який позитивно впливає на роботу печінки та регулює кислотно-лужний баланс в організмі. Ці овочі багаті на клітковину, вітаміни та мінерали, відіграючи важливу роль у підтримці здоров’я

Огірок. Містить клітковину, калій, магній, фосфор, йод, а також вітаміни групи B і вітамін С. Огірок допомагає сповільнити процес старіння, покращує травлення і сприяє профілактиці захворювань щитоподібної залози.

Стручкова квасоля. Цей овоч знижує ризик інфаркту, допомагає за бронхіту і ревматизму, а також сприяє зниженню рівня цукру в крові. Багата вітамінами А, Е, С, цинком, фолієвою кислотою, клітковиною, магнієм і калієм.

Селера. Джерело вітамінів A, B, C, E, K, а також калію, магнію, цинку, натрію і заліза. Знижує кров’яний тиск, має антисептичні властивості та допомагає в очищенні організму.

Зелений перець. Бореться з безсонням, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, а також знижує ризик онкологічних захворювань. Багатий вітамінами А, B, C, E, PP, каротином, кальцієм і фосфором.

Читайте також