Чому зранку треба пити теплу воду

Чому зранку треба пити теплу воду

Без їжі людина здатна прожити приблизно 10 днів. При звичайному ритмі життя і звичному температурному режимі гостра потреба у воді настає вже через 3-4 доби.

Щоб отримати користь і не відчувати спраги, яку воду пити найкорисніше. Щоранку бажано взяти за звичку випивати склянку теплої води. Особливо добре така вода впливає на шлунково-кишковий тракт.

Який вплив має тепла вода на ШКТ

Коли ми лягаємо спати, кров частково збирається в печінці для очищення, тому кількість циркулюючої по тілу рідкої тканини під час сну менша, ніж у період неспання. Всі процеси всередині організму сповільнюються, наші внутрішні органи перестають отримувати ту кількість крові та поживних речовин, які необхідні для повноцінного функціонування, і переходять у "сплячий режим", запускаючи відновлювальні процеси.

Ось тут і простежується важливість склянки води вранці: коли ми тільки прокинулися, нашому організму потрібен час для запуску.

Особливу роль тут відіграють органи шлунково-кишкового тракту, особливо підшлункова залоза та кишечник. Саме від їхньої роботи залежить, наскільки ви будете енергійні протягом дня. З цієї ж причини сніданок — головний прийом їжі, організм слід добре погодувати.

Температура дуже важлива

Щоб правильно "запустити" організм і забезпечити гарне самопочуття, зранку на голодний шлунок треба випивати склянку теплої води. Її температура має бути від 40 до 50 градусів – тут уже кому як більше подобається. Якщо звикнете, то травлення, робота підшлункової, кишечнику і всього ШКТ значно покращиться.

Така температура необхідна, що організм не витрачав енергію на зігрівання води до температури тіла. Якщо ви зранку п'єте холодну воду або воду кімнатної температури, ваш шлунок, ще не прокинувшись і не почавши повноцінно працювати, змушений витрачати сили на підігрів води.

Холодна вода не лише зведе нанівець корисність процедури, а й може завдати шкоди, якщо є проблеми зі шлунком.

Вам точно варто пити зранку теплу воду, якщо ви страждаєте від захворювань шлунково-кишкового тракту. Така звичка також необхідна, якщо є цукровий діабет, гастрит. Або просто потрібно відновити функції підшлункової залози та кишечнику.

Тепла вода запобігає передчасному старінню

Ніхто не хоче старіти передчасно; однак наявність токсинів в організмі може зробити реальністю пришвидшення старіння. Коли наш організм накопичує токсини, він стає схильним до хвороб і старіння. Тепла вода допоможе очистити організм від токсинів. Крім того, це може допомогти відновити клітини шкіри, що може призвести до підвищення еластичності вашої шкіри.

Покращує кровообіг

Накопичені відкладення в нервовій системі та жирові відкладення в організмі усуваються, коли ви випиваєте склянку теплої води. Цей процес допомагає вивести токсини, які присутні по всьому тілу.

Допомагає при втраті ваги

Можливо, ви намагаєтеся схуднути і чули, що випивання склянки теплої води вранці може бути корисним. Тепла вода підвищує температуру тіла, що збільшує швидкість метаболізму. Збільшення метаболічної активності дає організму можливість спалювати більше калорій протягом дня.

Якщо починаєте свій день зі склянки теплої води з лимоном, ви допоможете своєму організму розщепити жирову тканину або жирові відкладення. Тепла вода з лимоном також контролює тягу до їжі, оскільки лимон містить пектинову клітковину.

Читайте також