Аритмію усуне глід

Аритмію усуне глід

Для лікування порушень серцебиття радимо насамперед глід, пам’ятаючи при цьому першу заповідь лікаря: «Не зашкодь!»

Різні відхилення й порушення ритму серця називають аритмією. А це може статися через розлади провідникової системи серця. Є кілька видів порушення ритму серцевої діяльності.

Перший – тахікардія, тобто прискорене серцебиття. Найчастіше воно буває тоді, коли у людини збуджена нервова система, дає збої щитовидна залоза, особливо за гіперплазії й гіперфункції. Серце тоді б’ється не 60-80 ударів за хвилину, а 100-120, інколи доходить до 130.

Тахікардія виникає і у здорових людей від фізичного навантаження або переляку, навіть у дитини, яка злякається чогось: тоді сердечко її б’ється часто-часто. Взагалі причин тахікардії чимало.

Другий вид – брадикардія. Це коли серце б’ється сповільнено: навіть 50-45 ударів за хвилину. Дихальна аритмія, або екстрасистолія – це теж порушення ритму, але з такими поштовхами: стукне серце, потім поб’ється й затихне, і знову поштовх, знову стук.

Для лікування порушень серцебиття радимо насамперед глід, пам’ятаючи при цьому першу заповідь лікаря: «Не зашкодь!». Можна лікувати й квітками глоду, і листям, і, безперечно, ягодами. Але не можна перевищувати дозу. Треба розумно користуватися рослиною, і тоді ліки з глоду допоможуть налагодити серцевий ритм, нормалізувати кров’яний тиск, поліпшити судинний кровообіг і усунути головний біль та заспокоїти нервову систему.

Отже, у разі серцевих аритмій, серцевого болю можна пити ліки з квіток та листя глоду: 1 ст. ложку подрібненої сировини глоду залити 3 склянками окропу, закрити, тепло укутати й настояти 30-40 хвилин. Пити по 0,5 склянки тричі на день після їди впродовж 2-3 тижнів. Уже за цей час ви відчуєте, що серце перестало боліти. Після тижневої перерви лікування можна продовжити.

Читайте також