Як прожити довше: звички, які руйнують здоров’я серця

Як прожити довше: звички, які руйнують здоров’я серця

Стати причиною розвитку серцево-судинних захворювань та скоротити тривалість життя можуть стрес, нездорове харчування та неякісна питна вода. Про звички, що руйнують здоров’я серця, розповів лікар для ETNT.

За словами кардіолога Рігведа Тадвалкара, стрес є одним із основних факторів, що вбивають серце. Фахівець пояснив, що постійні переживання негативно впливають на нервову систему і призводять до підвищеного вироблення гормонів стресу, у тому числі адреналіну. В результаті підвищується кров’яний тиск і порушується ритм, який “зношують” орган.

Крім того, на здоров’я серця негативно позначається неправильне харчування. Тадвалкар зазначив, що регулярне вживання фастфуду, обробленого м’яса, смаженої їжі, солодощів та білого хліба може зашкодити не лише серцево-судинній системі, а й усьому організму.

Ще одна шкідлива звичка – вести малорухливий спосіб життя. За словами кардіолога, низька фізична активність сприяє розвитку атеросклерозу, що стає причиною інфаркту. Щоб уникнути важких наслідків, лікар рекомендує займатися спортом хоча б 15-30 хвилин на день.

Читайте також