Відвар з листя чорниці знижує рівень цукру

Відвар з листя чорниці знижує рівень цукру

Триває сезон чорниці. Їжте їх щодня, адже це величезна скриня мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я.

Ягоди регулюють функціональну діяльність травного каналу, підвищують гостроту зору, допомагають при жовчнокам’яній і сечокам’яній хворобах, ревматизмі, екземах, псоріазі, подагрі, при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі та інших патологічних станах, пов’язаних зі зниженням міцності стінок кровоносних судин та гіпохромній анемії.

Водночас вони є протипроносним засобом при різних запальних станах шлунково-кишкового тракту, особливо в дитячій практиці. У вигляді полоскання свіжий сік або настій сушених плодів чорниці вживають при ангінах, стоматитах та катарі верхніх дихальних шляхів. А настій з листя зменшує рівень цукру при діабеті.

Заварюють його так. Одну чайну ложку на склянку кип’ятку, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по 0,3 склянки три рази в день.

Читайте також