Картопля допоможе схуднути

Картопля допоможе схуднути

Як не дивно, але вивчення властивостей звичайної картоплі приносить усе нові несподіванки. Ось чергова.

Дієтологи з’ясували, що картопля здатна рятувати від... ожиріння. Про це водночас заявили фахівці кількох медичних установ різних країн.

Дослідники випробували дію бараболі на мишах. Експеримент показав: харчуючись картоплею, вони майже припиняли набирати вагу. Це відбувається через високу концентрацію в бульбах поліфенолів — хімічної речовини, котра міститься в деяких овочах та фруктах, але у меншій кількості.

— Нас дуже здивували ці результати, — розповів керівник однієї з груп дослідників професор Луї Агеллон. — Ми думали, що допустили помилку, і повторили експеримент із використанням інших сортів картоплі. Але наслідки були такі ж.

Учені назвали схуднення від картопляної дієти «французьким парадоксом», бо дієтологи саме цієї країни першими звернули увагу на це явище. Можливо, саме завдяки картоплі французи у широкому загалі зберігають стрункість протягом усього життя, незважаючи на харчування, в цілому багате насиченими жирами. У французькій дієті головним джерелом поліфенолів якраз і є картопля.

Тепер дієтологи мають намір створити харчову добавку картопляного екстракту, яка «боротиметься» з ожирінням краще за всілякі інші «хитрі» способи. Поки що ж рекомендують включати картоплю в дієти для схуднення. Але з одним застереженням: діабетикам вона все ж залишається протипоказана, адже крохмаль у людському організмі перетворюється на глюкозу.

Читайте також