Від застуди ці продукти, які даремно радять, не допоможуть

Від застуди ці продукти, які даремно радять, не допоможуть

Три популярні продукти, незмінно згадувані в рекомендаціях для людей, які захворіли на застуду, — це цитрусові, малинове варення і чай

Цитрусові

Так, вважається, що застудженим потрібно більше вітаміну С. Однак застуда або ГРЗ (гостре респіраторне захворювання) харак­теризується запаленням і порушеннями слизових. Кислий сік цитрусових фруктів, потрапляючи на запалену слизову, лише стане для неї додатковим подразненням.

Малинове варення

За словами лікарів, пити чай вприкуску з малиновим варенням — погана ідея під час застуди. Річ у тім, що цукор є ідеальним поживним середовищем для бактерій, які постійно мешкають на слизовій. Солодке варення, що потрапляє в рот, потім у стравохід і шлунок, підвищує ризик бактеріальних ускладнень. Крім того, цукор пригнічує активність клітин-макрофагів, що стимулюють імунний захист.

Чай

Такі напої, як чай і кава, містять багато кофеїну, що блокує антидіуретичний гормон і дає ефект сечогінного. Організм зневоднюється, внаслідок чого знижуються обсяг і циркуляція крові. Імунітет при цьому послаблюється, бо імунні клітини доносяться до вогнищ запалення саме з кров’ю.

Читайте також