Соцмережі небезпечні для дівчаток, – вчені

Соцмережі небезпечні для дівчаток, – вчені

Різні соціальні мережі починають негативно впливати на психіку дівчат раніше, ніж хлопчиків. Такого висновку дійшли вчені з Кембриджського університету.

Не злічити досліджень, які довели небезпеку соціальних мереж для нестійкої психіки підлітків. І ось тепер вчені з Великобританії довели, що різноманітні соціальні платформи здатні впливати на психологічний добробут дівчаток раніше, ніж хлопчиків. Психологи виявили, що й дівчатка активно витрачають час на соціальні мережі у віці від 11 до 13 років, всі вони рідше відчувають задоволення від життя роком по тому. А ось у хлопчиків це відзначається у період від 14 до 15 років.

При цьому жодного зв'язку між використанням соціальних мереж та психічним благополуччям в інших вікових групах, крім віку в 19 років, виявлено не було. А у 19 років соціальні мережі знову призводили до зниження задоволення від власного життя, але вже у дівчат та юнаків одночасно.

Автори дослідження сподіваються, що його результати проллють додаткове світло на питання про те, як саме соціальні мережі зараз впливають на зростання психічних розладів у молодих людей, яке видно неозброєним поглядом. Кількість дітей та підлітків віком від 5 до 16 років із серйозними психологічними проблемами у період з 2017 по 2021 рік зросла на 50%. Зараз від проблем із психікою страждає по 5 школярів у кожному класі, як показують спостереження.

Читайте також