Скільки частинок мікропластику щодня вдихає людина

Скільки частинок мікропластику щодня вдихає людина

Вчені з британського університету Халла в ході дослідження з'ясували, скільки часток мікропластику щодня вдихає людина

Мікропластиком вважаються частинки пластику розміром менше 5 мм, його знаходять у їжі, напоях, косметичних засобах. А нещодавно дослідники з університету Халла підрахували, скільки мікропластику в середньому людина вдихає щодня.

Як повідомляє видання D ailymail, вчені з'ясували, що в житлових будинках знаходиться тисячі крихітних пластикових волокон, які є небезпечними для здоров'я. Вони виміряли рівень мікропластику у 20 готелях Британії та знайшли у них понад 1 400 окремих частинок на квадратний метр. Для дослідження використовували вітальню із площею близько 17 квадратних метрів.

З'ясувалося, що тільки в цьому просторі може міститися понад 24 тисячі частинок мікропластику протягом 24 годин. Ще в одному дослідженні перевірили 20 будинків у Халлі та Хамбері. Там виявили мікропластик у кожній вітальні. Позаторік експерти провели експеримент, вони щомісяця (з липня по грудень) залишали у вітальні склянку з водою на один тиждень.

З'ясувалося, що майже чверть частинок, що плавають у склянках, були мікропластиком. Більшість із них були виготовлені з ПЕТ.

Читайте також