"Розвантажувальні дні" – чи корисно?

В інтернеті стали популярними інформації про "розвантажувальні дні", які нібито допомагають очистити організм за один день. Варто знати, чи є від таких днів користь для організму. Чи корисні "розвантажувальні дні". З цього приводу написав в Instagram-сторінці тренер Юрій Попко.

"Розвантажувальний день" - це одноденна дієта, коли людина цілий день харчується одним продуктом в невеликих порціях, п’є багато води і їсть мало калорій. Є різні варіанти таких дієт, наприклад розвантажувальний день на кефірі або огірках.

За словами Юрія Попка, нічого корисного в "розвантажувальних днях" немає. Кожен день організму людині потрібні жири, білки, вуглеводи і клітковина.

Тренер розповів, що в організмі живуть трильйони бактерій, які в шлунку та кишечнику. Їм потрібна саме розчинна клітковина. Зокрема, якщо цих бактерій не годувати клітковиною, то вони харчуються слизом, який знаходиться на стінках товстого кишечника і коли шар слизу стає маленьким то це погано. Тому потрібно правильно їсти кожен день.

Для кого це особливо шкідливо Негативний побічний ефект "розвантажувальних днів" - це відчуття голоду. Люди також можуть відчувати слабкість або зниження продуктивності. Такі побічні ефекти можуть бути тимчасовими, поки організм не адаптувався до нового графіку вживання їжі.

Такі дні особливо шкідливі для людей, що страждають розладами харчової поведінки. Це особливо важливо при таких захворюваннях:

* ви хворієте на діабет;

* у вас є проблеми з регулюванням цукру в крові;

* у вас низький кров'яний тиск;

* ви приймаєте ліки;

* ви маєте недостатню вагу;

* ви намагаєтеся завагітніти;

* ви вагітні або годуєте грудьми;

* у вас аменореєя в анамнезі.

Читайте також