Полуниця – більше, ніж чудовий смак
У цих ягодах є щось більше, ніж чудовий смак, завдяки високому вмісту поживних речовин та антиоксидантів. Тож не дивно, що полуниця є однією з найпопулярніших ягід як у свіжому, так і в замороженому вигляді, згідно з дослідженням, опублікованому у журналі Nutrients, пише EatingWell.
Полуниця багата на антиоксиданти та вітамін С — природні протизапальні засоби, які допомагають зменшити хронічне запалення та пов'язані з ним проблеми зі здоров'ям. Антиоксиданти, що містяться в полуниці, можуть допомогти запобігти та лікувати стани, пов'язані із запаленням, такі як серцево-судинні захворювання та діабет.
Завдяки високому вмісту корисних для серця сполук, таких як антоціани, полуниця може допомогти захистити вашу серцево-судинну систему, підтримуючи здоровий кров'яний тиск і рівень холестерину. Це знижуює кардіометаболічні фактори ризику, що призводять до хронічних захворювань серця.
Поліфеноли в полуниці, які діють як антиоксиданти, можуть допомогти зберегти когнітивні функції з віком, зміцнити здоров'я мозку та підтримати гостроту розуму. Завдяки високому вмісту клітковини ягода може допомогти підтримати здорове травлення, запобігти закрепам і підживити корисні бактерії у вашому кишечнику.
Дослідження показують, що полуниця може допомогти зменшити реакцію на інсулін і покращити резистентність до нього. Високий вміст клітковини також допомагає сповільнити всмоктування цукру, що робить її фантастичним вибором для регулювання рівня цукру в крові.
Полуниця загалом безпечна для більшості людей. Але іноді споживання полуниці може призводити до алергічних реакцій. Однак дослідження показують, що алергічні реакції на полуницю є скоріше харчовою непереносимістю, ніж типовою алергічною реакцією.