Народні засоби від зубного болю

Народні засоби від зубного болю

Зубний біль виснажує людину сильними симптомами у вигляді пульсації в зубі, больовими відчуттями в яснах, що віддають у вухо. Такий стан викликає дратівливість і бажання якомога швидше зняти больовий синдром.

Якщо захворів зуб, найвірнішим рішенням є звернення до стоматолога з приводу захворювань зуба, але якщо зубний біль почався, наприклад, вночі, то позбутися від проблеми допоможуть народні засоби, які є в кожному будинку. Але не використовуйте зігріваючі компреси і не приймайте антибактеріальні таблетки до консультації зі стоматологом!

Компрес може стати причиною посилення зубного болю і нагноєння з появою сильної пульсації в процесі розвитку захворювання. У пошуку відповіді на питання, що робити якщо болить зуб в домашніх умовах, важливо пам'ятати, що лікарські препарати, антибіотики можуть зупинити зубний біль тільки в 50% випадків, тому не вбивайте свій імунітет при лікуванні зубного болю самотужки. Краще використовуйте народні засоби, які допоможуть швидко вгамувати симптоми хворого зуба.

Рецепти народних засобів:

* Розчин зі звичайної солі для полоскання рота — один із способів вгамування зубного болю. Зробити його можна, розчинивши 1 ложку солі в склянці теплої води.

* Часник. Має сильні антибактеріальні властивості. Щоб зняти зубний біль, необхідно зробити кашку з 1 зубчику часнику, помістити в марлевий тампон і прикласти до хворого місця на кілька хвилин.

* Сало. Щоб позбутися больових відчуттів, треба невеликий шматочок свіжого продукту помістити між щокою і проблемним зубом і потримати деякий час (20 хвилин) до зняття болю.

* Перцева м'ята. Цей рецепт передбачає використання відвару, який дає можливість втихомирити біль шляхом полоскання. Можна також заварити м'ятний чай в пакетиках і зробити компрес, прикладаючи до хворого місця.

* Сиру картоплю — це один з ефективних способів, як швидко позбутися зубного болю в домашніх умовах. Вам необхідно маленький шматочок сирої очищеної картоплі прикладати до болючого зуба.

* Міцний алкоголь. Є ефективним засобом вгамування зубного болю. Лікування полягає в полосканні рота алкогольним напоєм: горілкою, коньяком, ромом протягом 3?5 хвилин.

* Розчин з води і 4?5 крапель йоду застосовується для полоскання рота і може вгамувати больовий синдром і «заморозити» нерв на деякий час.

Читайте також