Магнітні бурі на 5 — 11 лютого

Магнітні бурі на 5 — 11 лютого

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у першому повноцінному тижні заключного місяця зими поточного року матимемо можливість дещо перепочити від сильних геомагнітних збурень

Виняток становитиме хіба що понеділок, 5 лютого. Саме цього дня учені передбачають геомагнітний спалах рівня слабкої магнітної бурі. Відповідно, особам, чий організм реагує на такі сюрпризи космічної погоди, потрібно бути готовим до цього, вживши заходів, щоб якнайлегше пережити цей стрибок. У наступні дві доби (6 та 7 лютого) магнітосфера дещо зменшить вплив із високого до помірного. У осіб, що чутливо реагують на геомагнітні перепади, можливі головний біль та запаморочення, підвищена чутливість до змін атмосферного тиску, а також посилення хронічних захворювань, зниження працездатності.

8, 9, 10 лютого передбачається слабкий рівень геомагнітної напруженості. Під його вплив можуть потрапити переважно метеозалежні особи. У них можуть виникати: підвищена стомлюваність та слабкість, зниження імунітету, головний біль та дратівливість, погіршення сну, порушення рівноваги та координації рухів. У крайній день тижня — у неділю, 11 лютого, слід очікувати незначного зростання впливу магнітосфери. Він зачепить переважно метеочутливих осіб, які можуть відчувати зниження концентрації уваги, втому та депресію.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також