Магнітні бурі на 12 — 18 лютого

Магнітні бурі на 12 — 18 лютого

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, цього тижня теж не обійдеться без геомагнітних збурень різної амплітуди: від слабких до значно серйозніших, що можуть спричинити клопоти не лише із самопочуттям, а й зі здоров’ям.

«Найрозслабленішими» днями, коли геомагнітне поле найменше чинитиме вплив на нас, обіцяють стати 13 та 17 лютого. У ці дні лише у дуже метеочутливих осіб із можливого дискомфорту прогнозовані: погіршення травлення та апетиту, підвищена тривожність та дратівливість, втрата настрою, слабкість та безсоння.

Дещо складнішими для організмів уже й метеочутливих людей та тих, у кого патологічні захворювання або недомагання інших категорій, можуть стати 12, 14, 15 та 18 лютого. Саме у ці дні учені прогнозують так зване помірне зростання впливу магнітосфери на все земне. Відтак не виключено, що такі симптоми, як серцеві проблеми, підвищений кров’яний тиск та запаморочення, втрата апетиту, панічні атаки, зниження імунітету, а також мігрень, підвищена чутливість до звуків та світла, емоційна нестабільність, — можуть у них дати про себе знати.

Найскладнішим геомагнітним днем цього тижня, за попередніми прогнозами, учені вважають 16 лютого, особливо його другу половину. На цей час вони прогнозують нехай і слабку, але геомагнітну бурю. І це потрібно взяти до уваги не лише особам, які потерпають від впливу магнітосферних явищ. До звичних у таких випадках проявів негараздів із самопочуттям можуть додатися втрата рівноваги, утруднення координації рухів та порушення пам’яті.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також