Квашені продукти захистять від застуди
У холодну пору року, коли організму не вистачає вітамінів, саме час згадати про квашені овочі. Недарма з давніх часів господині заготовляли на зиму квашену капусту, помідори й огірки — адже ці продукти приносять величезну користь здоров’ю.
Квашена капуста й огірки без додавання солі були джерелом молочної кислоти. Ці корисні продукти здатні виробляти велику кількість корисних для кишечнику бактерій. Якщо огірки й капуста з бочки — постійні гості на вашому столі, то жодні хвороби вам не страшні. Ці продукти поживні й низькокалорійні, містять велику кількість вітамінів, зміцнюють організм і підвищують стійкість до інфекцій. Крім того, з їхньою допомогою легко підтримувати струнку фігуру протягом зими.
Низькокалорійні. Столова ложка квашеної капусти містить лише 12 ккал, а два маленьких огірки — 11 ккал.
Джерело молочної кислоти. Ця незамінна субстанція утворюється у процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів, очищає організм від токсинів. Молочна кислота сприяє правильному травленню й забезпечує нормальне функціонування травної системи. Багаті клітковиною. Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона регулює перистальтику кишечнику, перешкоджає засвоєнню жирів, запобігає закрепам.
Багато вітаміну С. П’ять столових ложок квашеної капусти забезпечують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допомагає боротися з застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.
Вітаміни групи В. Покращують обмін речовин, допомагають перетравлювати білки, жири й вуглеводи.