Кава з лимоном зміцнить імунітет навесні

Кава з лимоном зміцнить імунітет навесні

У весняний сезон застуд шанувальники кави можуть зміцнювати свій імунітет саме цим напоєм. Кава стане кориснішою, якщо додасте лимон.

Як зазначають медики, цитрус допомагає наситити каву антиоксидантами, які допомагають запобігти передчасному старінню, зміцнюють імунітет, насичують вітаміном С. Все це особливо корисно у сезон застуд, пише pixelinform.

Саму по собі каву також можна назвати корисним продуктом, оскільки в зернах є цинк, залізо, вітаміни групи В. Але це не всі плюси напою. Така суміш кави та лимона допомагає покращити обмін речовин.

Міцну каву рекомендується запивати водою. Фахівці нагадують, що кофеїн добре стимулює кровотік, у тому числі через нирки, тому має сечогінну дію і виводить рідину. Це особливо корисно для тих, хто страждає від набряклості. При цьому важливо не переборщувати із напоєм.

За добу не варто випивати більше трьох чашок кави. При цьому не варто замінювати чашкою напою, що бадьорить, повноцінний сніданок.

До речі, любителі кави менше схильні до розвитку діабету 2 типу. Такі висновки науковці зробили після проведеного дослідження.

Люди, які п'ють три-чотири чашки кави щодня, мають на 25% менший ризик захворіти ніж ті, хто взагалі не вживає цей напій.

Але варто не забувати, цей напій може викликати порушення сну, посилити тривожність і викликати головний біль, нудоту та інші побічні ефекти.

Читайте також