10 продуктів осіннього сезону, які багаті вітамінами

10 продуктів осіннього сезону, які багаті вітамінами

ТОП-10 вітамінних бомб, які допоможуть пережити осінню депресію і повернути життєву енергію опублікував сайт medicina.ua .

Морква - каротинового скарб, який активно працює над очищенням крові, позбавляє організм від токсинів і інших шкідливих речовин, нормалізує об'єм речовин, і підвищує активність всіх внутрішніх органів.

Брокколі, в свою чергу, є джерелом заліза, калію, кальцію, фосфору і натрію, і що найголовніше - скарбниця аскорбінової кислоти. Вміст вітаміну C в цьому овочі вище в 2,5 рази, ніж в цитрусових.

Селера - каротину брат моркви, багатий на вітаміни А, Е, К і РР. Приборкує і врівноважує нервову систему, сприятливо впливає на серцево-судинну систему.

Гарбуз - вітамінна бомба осіннього сезону, містить: вітаміни С, В1, В2, РР, D, Е, калій, магній, залізо і фтор, насичена клітковиною і пектином. Цей продукт знижує рівень холестерину, корисний при порушеннях обміну речовин, ниркових захворюваннях і гіпертонії.

Гриби - білковий дар осені, активно розщеплює жири, що перешкоджає відкладенню холестерину, а так само запобігає атеросклерозу.

Горіхи - ще одне джерело білка, так само містить йод, вітаміни групи B і E. Корисний для поліпшення мозкової активності, безперебійного функціонування щитовидної залози, підтримки тонусу і еластичності шкіри.

Яблука - найактивніший борець з осінніми нападами меланхолії. Регулярно з'їдаючи всього одне яблуко в день, Ви значно знизите рівень холестерину, очистіть свою травну систему, виведіть токсини з організму, оздоровите шкіру і допоможете зору.

Малина - ягода, яка завжди на варті здоров'я. Цей захисник від будь-яких простуд, містить велику кількість органічних кислот, ефірних масел і вітамінів.

Виноград - містить антиоксиданти флавоноїди, підтримує здоров'я серцево-судинної системи, а вживання темного винограду дозволяє запобігати появі злоякісних пухлин.

Апельсини - фрукти створюють гарний настрій, саме тому вони є невід'ємним атрибутом новорічних свят і істотно зміцнюють імунітет вибухом вітаміну С!

Наповнивши свій раціон усіма перерахованими вище продуктами в осінній період, ви зможете стійко пережити напад зневіри і депресії, зберегти гарний настрій і залишитися енергійними і продуктивними протягом усього року.

Лікарі стверджують, що цинк є майже у всіх клітинах організму і бере участь у формуванні нервової, репродуктивної та імунної систем людини. Тому вони рекомендують особливо уважно відслідковувати наявність даного елемента в раціоні підлітків, щоб вони коректно росли і розвивалися.

Читайте також