«Задобріть» безсоння: які продукти сприяють здоровому нічному відпочинку

«Задобріть» безсоння: які продукти сприяють здоровому нічному відпочинку

Склянка молока допоможе швидше заснути

За вікном — ніч, а сон уперто зволікає з візитом. Знайома ситуація?

І знаєш, що завтра чекає робочий день, сповнений турбот, перед яким важливо відпочити. Що робити? Вдатися до снодійних чи заспокійливих ліків? Не поспішайте.

Спробуйте зарадити ситуації, відкоригувавши власний раціон. Адже є продукти, що заспокоюють, допомагають розслабитися, сприяють здоровому сну.

Один із них — мигдаль. Білок, що міститься в цьому горіху, стабілізує рівень цукру в крові, допомагає м’язам розслабитися. Або трав’яний чай: ромашковий, липовий, чай із м’яти та меліси заспокоїть після напруженого дня, посилять сонливість.

Банани, які є чудовим джерелом магнію і калію, також позитивно діють на організм: знімають нервове збудження, сприяють гормональному балансу. Добрий заспокійливий і снодійний ефект мають і молочні продукти. Кальцій, яким вони багаті, зменшує стрес, заспокоює. Тому склянка теплого молока чи порція нежирного йогурту перед сном сприятимуть кращому нічному відпочинку.

До речі, проста і добре знана вівсяна каша — не тільки «ранкова» страва. Тарілка теплої вівсянки на вечерю також сприятиме здоровому сну, вважають дієтологи. Ця страва — просто «скарбничка» корисних речовин: магнію, фосфору, кальцію, кремнію, калію. Тільки не «переборщіть» із цукром. Якщо підсолоджувати каші, то небагато і природними солодощами — сухофруктами, бананами, медом, радять дієтологи.

Читайте також