
Які продукти не можна підігрівати у мікрохвильовці
Існують продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю.
Ковбаса, сосиски, шинка
У складі цих продуктів часто містяться добавки, завдяки яким їжа довше залишається свіжою. Під час нагрівання в мікрохвильовці такі речовини окислюються, що небезпечно для життя.
Варені яйця
Цей продукт можна гріти в мікрохвильовці лише у страві, коли яйця порізані на шматочки. Цілі яйця не можна класти в мікрохвильовку: вони вибухнуть. Це відбувається через парниковий ефект, що виникає всередині яєць під час нагрівання.
Перець чилі
У складі перцю чилі є речовини, які роблять його гострим. Під час нагрівання вони вивільняються, і утворюється пара — він може подразнювати горло і очі.
Кисломолочні продукти
Кисломолочні продукти містять природні бактерії. Під час нагрівання в мікрохвильовці всі вони загинуть. Продукт втратить смак і «згорнеться».