Які продукти не можна підігрівати у мікрохвильовці

Які продукти не можна підігрівати у мікрохвильовці

Існують продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю.

Ковбаса, сосиски, шинка

У складі цих продуктів часто містяться добавки, завдяки яким їжа довше залишається свіжою. Під час нагрівання в мікрохвильовці такі речовини окислюються, що небезпечно для життя.

Варені яйця

Цей продукт можна гріти в мікрохвильовці лише у страві, коли яйця порізані на шматочки. Цілі яйця не можна класти в мікрохвильовку: вони вибухнуть. Це відбувається через парниковий ефект, що виникає всередині яєць під час нагрівання.

Перець чилі

У складі перцю чилі є речовини, які роблять його гострим. Під час нагрівання вони вивільняються, і утворюється пара — він може подразнювати горло і очі.

Кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти містять природні бактерії. Під час нагрівання в мікрохвильовці всі вони загинуть. Продукт втратить смак і «згорнеться».

Читайте також