Як

Як "законсервувати" лимон, щоб зберегти його свіжим на довгий час

Лимони - справжнє джерело вітамінів, особливо у холодний період року.

Щоб по максимуму отримати користь від цього плода, треба знати як правильно зберігати цей фрукт. Gazeta.ua розповість про деякі з них.

Якщо плануєте використовувати лимони найближчим часом, залиште їх при кімнатній температурі. Свіжий смак і аромат нікуди не зникне. Для більш тривалого зберігання виберіть холодильник. Покладіть лимони в пластиковий контейнер з отворами або в сітчасту сумку. Так шкірка лимона не обсохне. Холод допомагає зберегти вітамінний склад і запобігти втраті аромату і появу утворення цвілі.

Якщо лимон розрізаний

Розрізаний лимон можна подрібнити в кашку, додати цукор або мед. Суміш помістити в банку і накрити кришкою. Потім додавати в чай. Однієї чайної ложки буде достатньо на 150 мл води. Зберігати розрізаний лимон на блюдечку. Треба насипати в нього цукор, а зверху покласти лимон зрізаною стороною.

Якщо розрізаний лимон не буде використаний найближчим часом, то його можна "законсервувати". Зробити це можливо за допомогою яєчного білка. Його необхідно збити в піну і змастити нею зріз лимона. Так цитрус зможе пролежати в холодильнику протягом місяця.

Читайте також