Як схуднути за допомогою сну?

Як схуднути за допомогою сну?

Здоровий сон позитивно впливає на фізичний, емоційний та психічний стан людини, а недосипання призводить до нервових розладів і депресій. Такі люди часто «заїдають» проблеми, що призводить до надмірної ваги.

Невролог і сомнолог, доцент Медичного центру Університету ДьюкаСуджай Кансагру розповів, який є зв’язок між сном і вагою людини.

Ті, хто менше спить, зазвичай їдять більше. Фактично, нове дослідження за участю понад 20 000 людей показало, що ті, хто не спав хоча б 7 годин за ніч, перекушували протягом дня більше, ніж ті, хто висипався.

Крім того, їх їжа, як правило, була з високим вмістом вуглеводів або з додаванням цукру, жирів та кофеїну. Ці додаткові калорії можуть швидко накопичуватися з часом і призвести до збільшення ваги або уповільнення схуднення.

При постійному недосипанні порушується баланс речовин, що відповідають за відчуття голоду і ситість, а також порушується метаболізм. Коли ми спимо, наш організм спалює певну кількість калорій. А порушення сну знижує цей показник, що загрожує виникненням діабету другого типу та ожирінням.

Ті, хто спить менше 7 годин, на ранок не мають сил для виконання вправ. Суджай Кансагру пояснив, що недосипання призводить до втоми, позбавляючи людину енергії. Якщо людина лягає спати пізно, то у неї не буде сил для ранкового тренування.

Сомнолог нагадав, що дорослим потрібно лягати спати до 21:00, щоб відчути себе повністю відпочившим.

Читайте також