Як проявляється інсульт: ці симптоми найчастіше помітні у жінок

Як проявляється інсульт: ці симптоми найчастіше помітні у жінок

Симптоми інсульту часом не завжди сигналізують про те, що розвивається небезпечний стан у людини. І потрібно знати, які ознаки говорять про небезпечне захворювання, оскільки це допоможе врятувати людині життя та уникнути серйозних наслідків інсульту.

Які симптоми інсульту найчастіше з'являються у жінок.

"Чим раніше людина отримає лікування від інсульту, тим менш стійким виявиться завданий їй збиток, і тим меншою буде ймовірність її смерті", - підкреслюють лікарі.

За даними Американської асоціації з вивчення інсульту, чоловіки й жінки в багатьох випадках можуть відчувати схожі ознаки.

Як проявляється інсульт:

* асиметрія та опущення м'язів обличчя;

* раптова сильна слабкість;

* порушення мови;

* проблеми із зором;

* погана координація рухів;

* втрата рівноваги;

* дезорієнтація.

Симптоми інсульту у жінок

А ось у жінок, за словами фахівців, картина інсульту може бути не так яскраво виражена. Часом жінки не помічають або не надають значення небезпечним ознаками – вони вважають їх недостатньо серйозними або лякаючими.

Перші ознаки інсульту у жінок можуть виглядати у вигляді сильної втоми та когнітивних розладів.

Може бути сплутаність свідомості та проблеми в пам'яті, дезорієнтація. Також такий стан може супроводжуватися нудотою або блювотою.

У жінок може статися рідкісний тип інсульту – тромбоз вен головного мозку. Такий інсульт буває, коли між мозком і черепом утворюється згусток крові. Він перешкоджає відтоку крові з дренажу.

При такому інсульті симптоми проявляються набагато повільніше, ніж при типовому. І це призводить до того, що за допомогою звертаються вже в більш тяжкому стані.

На що ще потрібно звернути увагу:

* головний біль;

* сплутана свідомість;

* судома.

Читайте також