Як позбутися лупи - поради трихолога

Як позбутися лупи - поради трихолога

Причиною виникнення лупи може стати грибкове ураження шкіри, або не правильний догляд.

Щоб позбутися проблеми слід обрати правильний шампунь та не захоплюватися пінками, лаками для укладки волосся. Під час сушіння феном важливо не забувати про термозахист - він дієвий.

- Лупа - це клітини рогового шару шкіри, які злущуються швидше, ніж потрібно. Виникає через грибкове ураження шкіри голови - мікоз, або неправильний догляд: не вірно підібраний шампунь, надлишкове використання засобів догляду за волоссям, - каже трихолог Лариса Пономаренко.

Перед застосуванням фену радить використовувати термозахист й не направляти струмінь повітря на шкіру голови, аби не пересушити її.

- Шампунь має бути підібраний правильно. Якщо шкіра голови з лупою і жирна в її склад не має входити багато масел, натомість повинен бути лаурилсульфат, бо безсульфатні шампуні не вимивають жирну шкіру. Рекомендовані людям із чутливою шкірою. Власниками сухої шкіри слід обирати шампуні в яких максимум зволожуючих компонентів: алое, ромашка, тощо. Плюс є гіалуронова кислота, - додає лікарка.

Прискорити розв'язання проблеми допоможе пілінг. Він очищує і зволожує шкіру голови. До його підбору слід підійти індивідуально й проводити виключно за показами медика. Як правило робиться раз на кілька тижнів.

Експериментувати в домашніх умовах і втирати соду, сіль чи каву не радить. Ці засоби лише зневоднять та пошкодять шкіру.

- Насамперед, коли побачили лупу, потрібно звернутися до трихолога і впевнитися, що це не прояв серйозного захворювання: себорейного дерматиту тощо. Бо бували випадки, що після самолікування людина приходила і ми по пів року не могли позбутися проблеми, - сказала лікар.

Читайте також