Як поліпшити пам’ять

Як поліпшити пам’ять

Існує чимало простих і дієвих рекомендацій для поліпшення пам’яті — здоровий спосіб життя, збалансоване харчування, відмова від шкідливих звичок, фізична активність. Лікарі рекомендують мати у щоденному раціоні моркву, буряки, шпинат, батат, виноград, волоські горіхи, топлене масло, морквяний чи буряковий сік.

Одним із найліпших профілактичних засобів атеросклерозу називають волоські горіхи. На думку стародавніх східних лікарів, люди, які втрачають пам’ять, мають з’їдати 7-10 горіхів щодня.

Чудовий вплив на діяльність головного мозку справляє петрушка. Усі частини цієї рослини містять складники, здатні виводити солі з організму.

До раціону людей, котрі мають проблеми з пам’яттю, добре вводити продукти, що містять багато калію: печену картоплю, курагу, баклажани, насіння соняшнику. Поліпшує пам’ять олія чорного кмину. До чаю із м’яти додати 7 крапель олії чорного кмину та підсолодити медом. Пити теплим натщесерце раз на день.

Корисно раз на день з’їдати 3 г меленого насіння чорного кмину, змішаного з чайною ложечкою меду, запиваючи теплою водою.

За амнезії рекомендується паста з кумину із медом: чайну ложку розмеленого на порошок насіння кумину змішати зі столовою ложкою меду. Вживати щодня, розділивши дозу на 2-3 прийоми. Помічний і такий рецепт: щіпку дрібно меленого перцю змішати з медом і приймати двічі на день.

Читайте також