Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем на уроках

Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем на уроках

Дієтологи стверджують, що здоров’я теперішніх школярів у критичному стані. Перевіряють у школі й досі зоб і воші, а мали б стан шлунку. Кількість здорових дітей зменшилася на третину.

Причина в неправильному харчуванні й браку фізичної активності. Діти багато часу проводять за комп’ютером.

- За останні десятиліття у нас майже немає здорових дітей. Тому вони й непритомніють на фізкультурі, а то й помирають. Хоча таке й може статися на математиці, коли дитина нервується. Дитина має бути правильно нагодована. Треба вибудувати систему уроків так, щоб після обіду не було важких предметів. Краще співи чи малювання, - пояснив дієтолог Борис Скачко.

Перед контрольною дитина має з’їсти булку з варенням або бутерброд із рибою чи відбивною. Ковбаса не підходить, бо містить нітрати. Ті блокують подання кисню у кров, тож може розвинутися серцева недостатність.

Перед виходом до школи, батьки мають злегка поплескати дитині по животу. Добре, коли відчуття схожі на плескання по стегну, а не надутій щоці. Тобто живіт має бути м’яким. А якщо він, як барабан, то серцю працювати важко.

Зараз мало не в кожного школяра здутий живіт. Щоб перевірити стан кишечника, треба здати аналіз калу - копрограму. Вона показує, яка їжа не перетравлюється.

Заводяться шкідливі бактерії, які розмножуються і вичавлюють соки з дитини. А організм споживає об’їдки після бактерій. Дитина не може функціонувати правильно і засвоювати знання.

Читайте також