Влада Індонезії заявили про продовження будівництва

Влада Індонезії заявили про продовження будівництва "Парку Юрського періоду" - незважаючи на заперечення ЮНЕСКО

Міністерство навколишнього середовища Південно-Східної Азії заявило, що будівництво індонезійського туристичного проекту "Парк Юрського періоду" продовжать, - незважаючи на попередження ЮНЕСКО про негативні наслідки для навколишнього середовища. Про це повідомляє агенство Reuters.

У липні члени ЮНЕСКО повідомили , що будівництво "Парку Юрського періоду" може негативно вплинути на середовище проживання комодских варанів. Вони запросили нову оцінку потенційної шкоди від реалізації туристичного проекту.

Чиновник Міністерства навколишнього середовища Індонезії Віратно повідомив агенству, що "проект буде продовжуватися", так як є докази, що він "не робить ніякого впливу" на навколишнє середовище. Він сказав, що вишле ЮНЕСКО звіт у вересні.

Проект "Парк Юрського періоду" реалізується в індонезійському національному парку на островах Ринча і Комодо, він включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівництво почалося в минулому році. Тоді ж користувачі соцмереж почали поширювати фото комодского варана, що стоїть перед вантажівкою, що викликало питання у екосообщества. Користувачі твіттера викладали знімок з хештегом #SaveKomodoNow .

За даними уряду, в Індонезії мешкає близько 3100 особин комодского варана.

TJournal зазначає , що проект отримав назву "Парк Юрського періоду" після публікації противниками будівництва відео з його дизайном. Вони звернули увагу, що на тлі "грає саундтрек з однойменних фільмів, і зажадали перегляду рішення через можливих обмежень переміщень варанів".

Читайте також