SpaceX стала найдорожчою приватною компанією

SpaceX стала найдорожчою приватною компанією

Після того, як акції SpaceX розмістили на вторинному ринку з вартістю $72 за штуку, оцінка компанії зросла до $125 млрд. Це може зробити виробника космічної техніки найдорожчою приватною компанією, пише Bloomberg.

16 травня стало відомо, що Ілон Маск планує продати частку акцій SpaceX для придбання соцмережі Twitter. Після цього на вторинному ринку виклали на продаж акції по $72 за штуку. Щоправда, невідомо, чи це саме акції Маска розпродаються. Проте оцінка компанії зросла до понад $125 млрд.

Лише за пів року оцінка компанії збільшилася на чверть. Ще в жовтні SpaceX продала акцій на $755 млн — по $56 за штуку. А інвестори оцінили компанію у $100 млрд. Тоді компанія була другою найдорожчою компанією після китайської Bytedance. Але сьогодні SpaceX уже може отримати лаври першості.

Нагадаємо, що Ілон Маск призупинив угоду з Twitter через кількість фальшивих акаунтів у соцмережі. Мільярдер вимагає від компанії доказів, що на 120 млн активних користувачів у першому кварталі року дійсно припадає лише 5% спаму та ботів.

Читайте також