Унікальна кориця

Унікальна кориця

Колись корицю прирівнювали до золота: за одну унцію прянощів давали стільки ж дорогоцінного металу. Часи змінилися, але дивовижні властивості кориці, як і раніше, актуальні

Кориця — ваші улюблені прянощі? Тоді ви напевно не відмовитеся від пряного лате або калорійних (але таких смачних!) булочок. Але корицю можна додавати і в чай, низькокалорійні десерти та вівсяну кашу. Тим паче, що у вас є мінімум шість причин це зробити.

Поліпшення метаболізму

Чули про «жироспалювальні» спеції? Кориця теж до них належить.

Кориця містить особливу речовину — ціннамальдегід. Вона надає прянощам особливий аромат і запускає процес термогенезу в жирових клітинах, тому її радять додати в дієту, якщо ви хочете стати стрункішою.

Профілактика діабету II типу

Нічні напади голоду, залежність від цукру та простих вуглеводів і малорухливий спосіб життя — це все фактори, які можуть викликати діабет.

Нечутливість до інсуліну розвивається унаслідок постійних стрибків рівня глюкози в крові. Кориця натомість зберігає її на сталому рівні, відновлюючи активність інсулінових рецепторів.

Захист від «поганого» холестерину

Жири давно перестали вважати винятково шкідливими речовинами. Сьогодні їх ділять на «хороші» та «погані». Перші допомагають нам зберегти шкіру пружною, уникнути ламкості нігтів і випаданню волосся.

Інші— формують холестеринові бляшки в судинах і підвищують ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Кориця знижує кров'яний тиск і виводить «погані» жири з організму.

Очищення дихальних шляхів

Кориця вважається одним із натуральних ліків в аюрведі. Вона очищує організм від зайвого слизу, а отже буде корисна під час застуди, бронхітів, алергічного кашлю. Звичайно, якщо у вас немає індивідуальної непереносності цих прянощів.

Відновлення мікрофлори кишківника

Деякі спеції, зокрема кориця, мають пробіотичні властивості. Так-так, пробіотики містяться не тільки в молочних продуктах. Кориця підвищує біологічну активність нормальної мікрофлори кишківника. Вона потрібна, щоб підтримувати імунітет (як відомо, 80% його формується в кишківнику) і покращити стан шкіри.

Є у неї іще одна властивість, корисна для шлунково-кишкового тракту — вона стимулює травлення, що буде корисно в разі зниженої кислотності.

Читайте також