Заклало ніс - що робити

Заклало ніс - що робити

Існують різні причини закладеності носа: застуда, алергія, вірусні захворювання. Полегшити неприємний симптом можуть нескладні заходи. Ось деякі з них, які найдоцільніше застосовувати вдома.

Зокрема, позбутися цього можна, зволоживши повітря в приміщенні. Вологе повітря ефективно «осушує» носові проходи, тим самим полегшуючи закладеність та інші побічні ефекти, пов’язані з нею.

Швидко позбавитися від неприємного відчуття закладеності, полегшити дихання, незалежно від того, чи людина схильна до сезонної алергії, чи перехворіла на застуду або грип, допоможе такий простий спосіб. Налити в миску окропу та подихати парою над ним. Але не нахилятися надто низько, аби не обпектися. Тепло та волога заспокоюють подразнені слизові оболонки носа, розм’якшують слиз, завдяки чому дихальні шляхи очищуються.

Позбутися неприємного відчуття пересушеності в носі також допоможе сольовий назальний спрей, який продають в аптеках. Ефективним буде і промивання носа слабосолоною водою: пів чайної ложки без вершка солі на 250 мл теплої води.

Читайте також