Щоб герпесний «вогник» не «спалив»

Щоб герпесний «вогник» не «спалив»

Герпесні висипання на тілі (зокрема, на губах) завдають дискомфорту й неприємних відчуттів. Це свідчить передусім про те, що знизився імунітет, тож потрібно проводити не лише зовнішнє, а й внутрішнє оздоровлення.

Настоянка ехінацеї — ця рослина чудово бореться з вірусами, підвищує імунітет. Настоянку можна придбати в аптеці чи приготувати самому: 10 г квітів залити 100 мл горілки. Настоювати 2 тижні. Змазувати висипання та приймати всередину по 20 крапель двічі на день.

Календула є чудовим засобом за будь-яких шкірних захворювань. Настоянку календули можна купити, а можна приготувати вдома, заливши 20 г квітів 100 мл горілки. Настоювати 2 тижні. Змащувати уражені місця і двічі на день пити по 20 крапель.

Ромашка теж справляє позитивну дію на герпес. Чайну ложку квітів залити склянкою окропу, настояти. Приймати всередину по склянці двічі на день, також робити примочки. Щоб посилити дію ромашки, на склянку ромашкового настою додають 10-20 крапель настоянки прополісу.

Каланхое. Свіжим соком рослини змащують уражену ділянку. Завдяки речовинам, що містяться в рослині, вірус стає неактивним, а ранки загоюються.

Читайте також