Що не так з лавровим листом: пряність, з якою треба бути обережним
Лавровий лист використовується в кулінарії для додання аромату і смаку різним стравам. Однак треба дотримуватися певної обережності при його використанні, пише glavred.
Чим небезпечний лавровий лист
Не з'їдайте лавровий лист безпосередньо. Він зазвичай додається в страви для додання їм аромату і смаку, але не є їстівним. Його гострі краї можуть викликати роздратування шлункових стінок і викликати неприємні відчуття при ковтанні.
Помірність у використанні.
Лавровий лист слід додавати в страви з помірністю, оскільки якщо його насипали занадто багато, то сильний аромат лавра може перебити смак страви.
Обережність при алергії.
Деякі люди можуть проявляти алергічну реакцію на лавровий лист. Якщо у людини є хоч найменші підозри на алергію, то рекомендується уникати його вживання або звернутися до лікаря.
Лавровий лист отруйний для вагітних. В деяких випадках він здатний спровокують викидень.
Якщо у вас вдома є кішка або собака, то пам'ятайте, що і для них лавровий лист є отрутою. Він також небезпечний, якщо його вживати у великих дозах.