31 грудня 1899, 13:15
Чай може знижувати вміст заліза в організмі
Чай може не лише приносити користь організму, а й зашкодити йому.
Цей популярний напій здатний знижувати засвоєння заліза з їжі. Тому, хто має дефіцит заліза, варто переглянути свої вподобання. Науковці стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишечнику майже на 90%. На цей процес впливають низка факторів, серед яких: * полифеноли - в чаї є рослинні сполуки, які пригнічують засвоєння заліза з рослинних продуктів; * таніни - різновид полифенолів, який зв'язує залізо та утворює сполуки, які кишечник не здатен розщеплювати та засвоювати, тим самим зменшуючи кількість доступного заліза. Щоб уникнути подібних наслідків, чай краще пити окремо від їжі та залізовмісних добавок, радять спеціалісти.